GERİ

Adım Adım İhracat Faktoringi

25 Aralık 2023
Adım Adım İhracat Faktoringi

İhracat faktoringi; ihracatçının fatura tutarı üzerinden ödeyeceği belli bir ücret karşılığında, ihracat faturalarından doğan alacaklarını, faktoring şirketi aracılığı ile garanti altına aldığı finansal bir hizmettir.


Gerekli İlk Adımlar ve Belgeler

İhracat yaptığınız alıcı ile ilgili limit oluşturulması amacıyla satıcı ve alıcı bilgi formları doldurularak faktoring şirketine iletilir.

Faktoring şirketinin kullandığı muhabirler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen alıcı limitleri, yaklaşık 15 gün içerisinde size bildirilir.


Fon Kullanmak İstediğinizde

İhracatçı firmanın mali verileri temin edilerek kredi limiti tesis edilir ve çalışma koşulları belirlenir.


Sözleşme İmzalanması

Muhabirden gelen limit çerçevesinde uygulanacak garanti komisyonu ve alınacak ise fonlama ile ilgili fiyat teklifi yapılır ve sözleşme imzalanır. Limit tesis edilen alıcılar için LOB (Limit Onay Bildirimi) gönderimi yapılır.


Yükleme Yapılması

Faktoringe tabi alıcılarınıza yapacağınız yüklemelere ait evraklara sticker (muhabir bilgileri) uygulanmak suretiyle temlik ettiğiniz faturaların birer kopyasını faktoring şirketine gönderirsiniz.


Ön Ödeme Yapılması

Daha önceden finansman limitiniz oluşturulmuş ise faktoring şirketine temlik ettiğiniz faturalarınızın %80’i talep ettiğiniz banka hesabına transfer edilir.


Bakiye Ödemesi

Mal bedelleri fatura vadelerinde alıcılar tarafından ödendiğinde daha önce ödenen ön ödemelerle masraf + faiz + komisyon ve diğer kesintiler yapılarak bakiye Türk Ekonomi Bankası nezdindeki hesabınıza transfer edilir.


Garanti Ödemesi

Yurt dışındaki alıcının iflas etmesi, ödeme güçlüğüne düşmesi veya sebepsiz yere ödememesi durumlarında, bir reklamasyon ve/veya uyuşmazlık olmaması halinde, daha önce alınan garanti limiti dâhilinde fatura vadesinden itibaren 90 gün sonra fatura tutarının tamamı muhabir tarafından ödenir.


DİĞER BLOG YAZILARI

Tek Tıkla Kolaylık: Hayatınızı Değiştirecek 6 Mobil Uygulama
29 Ocak 2024 Tek Tıkla Kolaylık: Hayatınızı Değiştirecek 6 Mobil Uygulama

Akıllı telefonların hayatımıza kattığı kolaylık, günümüzde bir dizi harika mobil uygulamanın ortaya çıkmasına sebep oldu...

İşinizi Büyütün, Hayatın Tadını Çıkarın: Faktoring ve Tahsilat Hizmetlerinin Avantajları
29 Ocak 2024 İşinizi Büyütün, Hayatın Tadını Çıkarın: Faktoring ve Tahsilat Hizmetlerinin Avantajları

Günümüz iş dünyasında, şirketlerin sürdürülebilir bir nakit akışına sahip olması, büyüme hedeflerine ulaşabilmeleri için kritik bir öneme sahiptir...

Sınırları Aşın, Karlılığınızı Artırın: Multi-Local Faktoring ile Uluslararası Başarıya Yolculuk
5 Ocak 2024 Sınırları Aşın, Karlılığınızı Artırın: Multi-Local Faktoring ile Uluslararası Başarıya Yolculuk

İşletmelerin başarıya giden yolda karşılaştığı en önemli faktörlerden biri, nakit akışlarını doğru yönetebilmek ve finansal stabilitelerini sağlamak...

MOBİL UYGULAMAYI İNDİR MOBİL UYGULAMAYI İNDİR SİZİ ARAYALIM SİZİ ARAYALIM
SORULARINIZ MI VAR? SİZİ ARAYALIM